2011. június 19., vasárnap

A Tornádó még mindig pusztít...

Bár a hétvégén volt foci is, nem erről akarok írni. Sokan kérdezték, hogy miként megy az újjáépítés. Egyszerű a válasz. Sehogy. Még az eltakarítás sem fejeződött be, sőt még a feléhez sem ért a napokban. Több tízezer önkéntes és Nemzeti Gárdista dolgozik azon, hogy eltüntessék a törmeléket. Nem is akármennyit.



a kórház. Ennek a 6. emeletén volt Hank a tornádó alatt. Nemrég volt az amcsi zászló napja...gondolom nem így képzelték

Azért, hogy lehessen érzékelni a pusztítást mindenkinek javaslom megnézni a linket. Aki ért angolul ki- vagy bekapcsolhat a bal oldalon dolgokat, főleg a tornádó "path" vagyis a tornádó pusztítása dolgot. Amennyiben bal alul kikapcsoljátok a Tornado Areials menüpontot majd vissza lehet látni az előtte utána képeket.


Tornádó pusztítás térkép


Aki kíváncsi rá hol lakom, az keresse meg a 13. utca és a VanWinkle utca sarkát, onnan északra található a Flora lane nevő kis szákutca. Látni lehet, hogy  csak néhány száz méterre mekkora a pusztítás. Ép fa a tornádó súlytotta részen nincs. Tényleg olyan mintha egy nagy fűnyíró végig ment volna.

balról a harmadikban lakom
 A joplini romeltakarítás valószínűleg több törmeléket produkál olyan 30%-kal , mint az ikertornyok összedőlése. A sérültek közül sokan lélegeztetőgépen vannak, így a halottak száma még bizonytalan, de a valós számot olyan 300 teszik. Ha vonatra raknák a hulladékot, akkor elérne innen egészen Springfieldig. Brad Pitt és Angelina is látná elég sokáig, ahogy elhalad mellettük a vonat.Az eltakarítás során már 5 halott van, a legtöbben idősebbek és hőgutát kaptak.

Majdnem innen van olyan pont ahol átlátni a városon a pusztítás nyomán

A legnagyobb kár azonban az emberekben történt. Több mint 8000 otthon veszett a tornádó martalékává. A biztosítók meg az állam segít ahol tud, de ez nem hozza vissza a halottakat, vagy nem adja meg az embereknek azt a biztonságot, amit mondjuk az otthon jelentett nekik. Rengetegen küszködnek sérülésekkel, félelemmel a viharoktól, álmatlansággal, sokan szinte feladják.

csendélet, fa kicsavarva, fémlemez darab azon átfúródva, háttérben a kórház és a pusztítás
 Joplin eljutott a második ha nem a harmadik stádiumba. Már nem azon kell aggódni, hogy ki, hogyan élte túl, nem azon kell gondolni, hogy felmérjük a károkat, hanem az emberekkel kell foglalkozni. Támogatni kell őket. Hank is ide tartozik sajnos. Ha vihar van nem tud aludni, nem is csoda azután, ami történt vele a kórház 6. emeletén. Rengeteg történetet hallottam, és mindet meg szeretném osztani majd egyszer. A legtöbb azonban nekem is fájdalmas.
20. utca Connecticut kereszteződéstől nem messze

A város azon része kihalt. Nagyon nyomasztó még átautózni is rajta. minden porzik, de mégis a gomba és a penész sajnos elhatalmaskodik a városon. Sokan akik maszk nélkül takarítanak megbetegednek valami gombás tüdőfertőzéssel. Fura szag is terjeng. Némi gázt is érezni, bár egyre kevesebbet.

önkéntesekkel, takarítókkal tele a város
 A jó hír az, hogy a város összetartó és segítenek a rászorultakon. Sokan, akiknek a munkájuk és a házuk is megsérült egyszerűen továbbállnak a szomszédos nagyvárosokba és ott próbálkoznak. Albérletet nem lehet sajnos itt találni, úgyhogy én is hiába reménykedem egy jobb szállásba.

itt lesz majd a görpark. Ez egyszer egy fás park volt a kórház mellett. Most se kórház se park

A cégünk hamarosan szeretne egy görparkot építeni a városba. Ez adományokból, és a cégünk által az adományok összegével megegyező felajánlásból állna. Szóval kicsit öröm az ürömben. Ezen majd biztos énis dolgozni fogok.

A lényeg, hogy Isten Áldja Joplint!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése